Familiebedrijven

Familiebedrijven zijn een drijvende economische kracht voor Nederland. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 55 procent van de ondernemers zijn eigen bedrijf als een familiebedrijf beschouwt. Volgens de definitie ligt dat percentage hoger. Het kenmerk van familiebedrijven is namelijk dat eigendom en zeggenschap in dezelfde handen liggen. Dat betekent dus ook dat privébelang en bedrijfsbelang elkaar continu overlappen.

Balans, continuïteit en rendement

Omdat eigendom en zeggenschap in dezelfde handen liggen en opvolging mogelijk binnen de familie plaatsvindt, zijn familiebedrijven gericht op een goede balans tussen continuïteit en rendement. Onze advocaten realiseren zich dit goed. Wij begrijpen dat onze meerwaarde samenhangt met de meerwaarde die we voor het familiebedrijf realiseren.
Meerwaarde op het gebied van rendement bijvoorbeeld, kan door middel van advisering over een flexibele schil, intellectuele eigendomsrechten en lucratieve handelscontracten worden gerealiseerd. Meerwaarde op het gebied van continuïteit kan door middel van advisering over rechtsvorm, structuur, familiaire verhoudingen en bedrijfsopvolging worden gerealiseerd.

De bijzondere mix tussen professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid is wat Dommerholt Advocaten al jaren onderscheidt. Hierdoor mogen wij al jaren samenwerken met familiebedrijven.