Wonen, vastgoed en bouw

In de bouw en het vastgoed staan de seinen weer op groen. Er wordt gebouwd en de orderportefeuilles van bouwbedrijven zitten vol. Dat kan resulteren in schaarste op het gebied van bouwers, bouwmateriaal en personeel. Ook kan in deze markt discussie over prijzen ontstaan, bijvoorbeeld vanwege (tussentijdse) prijsstijgingen. Deze omstandigheden kunnen leiden tot juridische vraagstukken. Het brancheteam 'wonen, vastgoed en bouw' is hiervoor uw sparringpartner.

In de woningmarkt speelt dat ‘starters’ nauwelijks een geschikte woning kunnen vinden, omdat er te weinig wordt gebouwd en bestaande geschikte woningen worden opgekocht door vastgoedbeleggers, omdat ze zo meer rendement op hun kapitaal hebben dan bij de bank.

Die vastgoedbeleggers hebben op hun beurt weer aandachtsgebieden: de gemeenten en andere overheden stellen meer en meer regels. Bijvoorbeeld omtrent het Bouwbesluit en de beperking van de tijdelijke woning-verhuur.

De corporaties worden geconfronteerd met extra heffingen en wetgeving vanuit de overheid. Ook ligt nog steeds de aanbestedingsplicht van woningbouwverenigingen op de loer.

Bij de verhuur van bedrijfsruimte speelt de leegstand in de binnensteden en wordt er meer en meer over de huurprijzen geprocedeerd.

Sparringpartner met kennis van zaken

Voor al die ondernemers en instellingen die actief zijn op het gebied van wonen, vastgoed en bouw is het prettig om een juridische sparringpartner te hebben, die weet wat er speelt en daar op reageert en anticipeert. De specialisten van Dommerholt Advocaten combineren hun vakkennis op de verschillende juridische deelterreinen (huurrecht, bouwrecht, ondernemingsrecht en omgevingsrecht) met hun kennis en ervaring in uw branche.

Onze klantenkring bestaat uit aannemers, installatiebedrijven, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, vastgoedbeleggingsmaatschappijen en zakelijke (ver)huurders. Wij kennen onze klanten en weten wat er speelt. Meestal is een kort advies of een (telefoon)gesprek voldoende om u verder te helpen. Neem daarvoor gerust contact op.