Douwe Cnossen

Douwe, wat maakt jou een uitgesproken advocaat?

"Al van jongs af aan houd ik mij bezig met strategisch denken en de ander proberen te overtuigen van het vinden van de beste oplossing. Als advocaat komen deze eigenschappen goed van pas. Ik haal daarbij de meeste voldoening uit het contact met de verschillende soorten ondernemers en het samen sparren over nieuwe mogelijkheden en creatieve oplossingen voor problemen die op hun pad komen. Mijn klanten krijgen oplossingsgerichte en praktische adviezen, zodat zij zich kunnen focussen op waar het hen echt om gaat: ondernemen!"

Wat is voor jou als advocaat de grootste uitdaging van het vak?

"Het schaakspel met een wederpartij: stappen vooruitdenken en het overtuigen van de ander met het standpunt van mijn klant. Toch heb ik de intrinsieke overtuiging dat er altijd wel een belang overlapt met de andere partij, waardoor ik mij probeer te richten op het vinden van een duurzame oplossing voor alle partijen."

Welke expertises breng je met je mee? En waarom ligt daar jouw interesse?

"In de afgelopen jaren heb ik in de keukens van verschillende ondernemingen kunnen kijken. Voornamelijk door mijn ervaring in faillissementen heb ik een goed gevoel ontwikkeld voor het signaleren van financiële kwetsbaarheden van een onderneming. Door deze expertise kan ik mijn klanten op het juiste moment wijzen op de risico’s, maar vooral ook de mogelijkheden! Ik richt mij voornamelijk op het ondernemingsrecht en insolventierecht en heb een bijzondere affiniteit met herstructureringen (zoals bijvoorbeeld middels de WHOA)."