Erik Vonk

  • Functie Advocaat
  • Telefoon (050) 721 06 20
  • E-Mail e.vonk@dommerholt.nl
  • Sinds Advocaat sinds 2015
  • Vestiging Groningen
  • Expertises Fiscaal recht , Insolventie, faillissementen en business recovery & Ondernemingsrecht

Uitgesproken Erik

Wat maakt jou tot een uitgesproken sparringpartner voor ondernemers?

"Voordat ik in de advocatuur begon, ben ik 15 jaar werkzaam geweest als belastingadviseur in de accountancy. In die functie heb ik geleerd om financiële kansen voor ondernemers te ontdekken en te verzilveren. Financiële en juridische mogelijkheden zijn voor ondernemers per definitie interessant. Mijn ervaring is dat de meeste ondernemers streven naar maximale winst, en daarbij liever in kansen denken dan in bedreigingen. Als belastingadviseur of advocaat is het goed om eventuele valkuilen voor de klant te herkennen en te bespreken, maar dat hoeft naar mijn idee niet (steeds) het uitgangspunt te zijn. Wat dat betreft ga ik zonder moeite mee in de gedachtegang van een ondernemer."

Waarom koos je voor een rechtenstudie?

"Wat mij heeft doen besluiten om te kiezen voor de rechtenstudie kan ik niet (exact) aangeven. Wat ik wel zeker weet, is dat het de juiste keuze is geweest. Je zou dan ook kunnen zeggen dat de studie rechten, en in aansluiting daarop het beroep van advocaat, míj heeft gekozen, in plaats van andersom."

Hoe omschrijf jij jezelf als advocaat?

"Ik zou mezelf omschrijven als een resultaatgerichte, gedreven advocaat en adviseur die het belang van de ondernemer voorop heeft staan. Daarbij draag ik waar mogelijk - of nodig - praktische oplossingen aan. Daarin ben ik creatief, met een realistisch doorzettingsvermogen."