Aantal faillissementen daalt verder

Bert Jansen 27 januari 2017 door Bert Jansen

In 2016 zijn in Nederland in totaal 4.396 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is bijna 17% minder dan in 2015 en het laagste aantal sinds 2009. De verwachting is dat deze trend zich in 2017 zal voortzetten. Ook bij Dommerholt Advocaten is de aansterkende economie zichtbaar. Waar eerder veel bedrijven aanklopten voor hulp bij begeleiding van hun financiële problemen, zien we nu steeds meer bedrijven die opbouwende hulpvragen hebben, zoals begeleiding bij overnames, investeringen en nieuwe contracten.

Ondanks de aantrekkende markt zijn veel bedrijven nog kwetsbaar. Het is dus zaak om niet bij het zien van die ene zwaluw te denken dat de bedrijfseconomische zomer is aangebroken. Een goed ondernemer profiteert van de positieve ontwikkelingen van de huidige markt, maar is niet de gevoelige periode van de economische crisis vergeten. Het is dus zaak om nu bij het aantrekken van de markt maatregelen te treffen ter bescherming van de onderneming om te voorkomen dat bij een eventuele toekomstige tegenvaller de onderneming toch te kwetsbaar blijkt.

Gaat u als ondernemer relaties aan met nieuwe klanten, investeert u in nieuw personeel of nieuwe machines, gaat u aanvullende financieringen aan om de groei van uw bedrijf te kunnen opvangen? Dan is het van groot belang te toetsen of uw juridische basis goed is, opdat toekomstige problemen voorkomen kunnen worden. Laat uw arbeidsovereenkomsten toetsen, bedien uzelf van goede algemene voorwaarden en welke nieuwe financieringsvoorwaarden van uw bank kunt u zonder risico accepteren? Neem contact op met Dommerholt Advocaten zodat u met een gerust hart uw eigen business kunt doen.