Bouwrecht

U zoekt een bouwrecht advocaat? Een mooi bouwwerk bestaat uit een geheel van vele bouwstenen. Die bouwstenen hebben een sterke basis nodig, ook een sterke juridische basis ter voorkoming van geschillen.

Dommerholt Advocaten legt dat juridisch fundament. Wij zijn uw partner voor het adviseren over bouwrechtelijke vraagstukken en het vastleggen van afspraken met bouwpartners. De markt van vastgoed en bouw bevindt zich in een zeer uitdagende fase. De waarde van vastgoed daalt nog altijd, huurprijzen staan onder druk en bouwplannen gaan niet door, worden vertraagd of moeten voor minder geld worden uitgevoerd. Waar de risico’s en de mogelijkheid van geschillen stijgen, wilt u die vanzelfsprekend tot een minimum beperken. Met heldere contracten, deskundig juridisch advies en een goed bereikbare “juridische sparringpartner” zorgen wij ervoor dat u de touwtjes stevig in handen houdt. Niet alleen bij een conflict, maar vooral ook vooraf, om conflicten te voorkomen.

Team van vastgoed en bouw gespecialiseerde juristen

Wij maken dit waar met een team Vastgoed & Bouw van gespecialiseerde juristen dat ervoor zorgt dat in minder tijd en tegen minder kosten een probleem voor onze klanten wordt opgelost of – nog beter – wordt voorkomen. Daardoor kunnen onze klanten zich meer richten op hun kerntaak. Ons team is in hoge mate betrokken bij uw bedrijf of instelling en bij u als ondernemer. Wij weten hoe de hazen lopen en wij weten hoe belangrijk snelle actie en reactie kunnen zijn. Verscheidene van onze klanten kunnen dit bevestigen (zie elders op onze site bij klanten over ons).

Waar onze bouwrecht advocaten voor werken

Onze vastgoedspecialisten werken voor aannemersbedrijven, projectontwikkelaars, constructeurs, installateurs, beleggers, bouwers, MKBers, investeerders, woningcorporaties, architecten, particulieren; eigenlijk voor alle partijen die professioneel bij bouwen in ruime zin betrokken zijn.

Onze bouwrecht advocaten geven advies over:

  • Overeenkomsten van aanneming van werk
  • UAV 2012, UAV-GC 2005, RVOI, DNR 2011 en uw eigen algemene voorwaarden
  • Geschillen over meer-en minderwerk, inroepen retentierecht, bestekwijzigingen etc.
  • Burenrechtelijke geschillen over erfgrenzen, bomen, hinder etc.
  • Het aanvragen van bouwvergunningen en het beoordelen of wijzigen van bestemmingsplannen
  • Vraagstukken omtrent grondbeleid en vragen die verband houden met omgevingsrecht
  • De (mogelijke) gevolgen van planschade, en het recht op vergoeding van plandschade

Staat hierboven niet wat u zoekt? In negen van de tien gevallen kunnen we u verder helpen. Neem gerust contact met ons op.