#TEAMDOMMERHOLT: Al 47 jaar!

Dommerholt Advocaten bestaat 47 jaar. Toen wij in december 2021 de 45 jaar aan mochten tikken, hebben we daar uitgebreid bij stilgestaan. In al die jaren passen wij juridische kennis, kunde én ervaring toe om ondernemers te kunnen laten ondernemen. En daar zijn we hartstikke trots op!

Benieuwd hoe we hier zijn gekomen? Onze afgelopen jaren in een vogelvlucht!

1976 | De oprichting

Het is woensdag 1 december in het jaar 1976 als Hans Dommerholt samen met Ger van Dijk hun naamborden aan de muur schroeven in de Koestraat in Zwolle: een eigen advocatenkantoor is geboren.

Onder de naam Dommerholt & Van Dijk gaan de heren – vanuit het woonhuis van Ger – van start om zoveel mogelijk particulieren en ondernemers te helpen en te adviseren op juridisch gebied. En dat gaat in de eerste jaren alle kanten op: van strafzaken tot aan de juridische begeleiding van een bedrijfsovername. Waar tegenwoordig een rechtsgebied als specialisme wordt ‘gekozen’, richtten (ook onze) advocaten zich een kleine 50 jaar geleden op het bredere spectrum: ‘…alles dat binnen onze macht ligt pakken we aan om iedere klant juridisch van het beste advies te voorzien’.

1985 - 1995 | Van één … naar meer!

Vanaf dag één gelooft iedereen bij Dommerholt Advocaten erin dat het volgen van je passie de mooiste resultaten oplevert. Als oprichter geef je daarin graag het goede voorbeeld en rond 1985 besluit Ger van Dijk zijn passie voor de advocatuur te combineren met zijn andere passie: Frankrijk. Hij vestigt zich als jurist in Nice maar de verbondenheid met ons kantoor blijft.

Het advocatenkantoor Dommerholt & Van Dijk groeit in 10 jaar tijd uit tot een solide advocatenkantoor met ongeveer 12 advocaten en 5 ondersteunende collega’s. En nog een paar jaar later is het in 1991 tijd voor een nieuwe vestiging: ons kantoor in Kampen een feit.

1996 - 2005 | Kansen zien & pakken!

Na 20 jaar is het moment aangebroken dat we de plek waar het allemaal begonnen is, verlaten. De inmiddels twee woonhuizen die we hadden samengevoegd aan de Koestraat te Zwolle, verruilen we voor een prachtig verbouwd kantoorpand aan de Bloemendalstraat.

En dan heb je de smaak te pakken, want in deze tijd vinden er nog twee belangrijke ontwikkelingen plaats: kantoor Kampen wordt gesloten en drie advocaten van die vestiging (drie Friezen om ûtens) verhuizen in 2001 naar Heerenveen om daar een nieuwe vestiging op te zetten.  Eerst vanuit een voormalige dokterswoning aan het Van Harenspad en vanaf 2007 in een door ons zelf ontwikkeld pand aan de Abe Lenstra Boulevard waar we nog steeds gehuisvest zijn.

Voordat het kantoor in Kampen wordt gesloten, besluiten twee collega’s uit Kampen rond 1999 naar Apeldoorn te gaan en daar een vestiging op de kaart te zetten: een regio waar veel bedrijvigheid heerst in vooral de automobiele industrie. Een goede keuze want na dik 5 jaar verhuizen we in 2006 naar ons huidige pand. Een pand dat ruimte biedt voor duidelijke herkenning: iedere collega die vanuit dit kantoor werkt, heeft zijn/haar foto groots aan de buitenkant van het pand hangen. Lekker persoonlijk, toch?!

2006 - 2015 | Onze naamswijziging

De omzetting van maatschap naar naamloze vennootschap gaat in 2006 samen met het doorvoeren van onze naamswijziging: Dommerholt Advocaten.

In deze jaren blijven we groeien, we openen een vestiging in Assen en in 2014 verhuizen we met ons kantoor in Zwolle van de Bloemendalstraat naar onze huidige locatie aan de Govert Flinckstraat.

2016 | Wijziging van koers

Een belangrijk jaar in de geschiedenis van Dommerholt Advocaten. In dit jaar besluiten we om een focus aan te brengen in onze stip op de horizon. Het doel? Alles met onze volle overtuiging, focus én uitgesproken identiteit kunnen blijven doen. We stoten de particuliere markt af en richten onze blik op ondernemingen en instellingen, waardoor we nog meer kwaliteit kunnen leveren. Een gebeurtenis waar veel moeilijke keuzes én afscheid van hele fijne collega’s mee gepaard gaat. Inmiddels zijn we trots op het lef en het durven nemen van dit besluit; wat we doen, doen we goed en anders doen we het (nog) niet.

Over lef gesproken… in 2017 besluiten we ons kantoor in Assen tijdelijk naar Eelde te verhuizen; vanuit daar kunnen we namelijk zowel regio Assen als regio Groningen bedienen. Een jaar later zitten we dan ook in Groningen met een eigen kantoor!

Teveel tegelijk willen doen blijkt niet onze kracht, focus op waar we het voor doen én daar voldoende tijd voor kunnen vrijmaken is meer onze stijl: Groningen voegen we samen bij ons kantoor in Heerenveen.

2021 | Vandaag en morgen

… en dan is het 2021 en zijn we in het hier en nu. We zijn 45 jaar verder! In 2020 heeft ook Hans Dommerholt afscheid genomen van ons kantoor. Na meer dan 45 jaar advocaat te zijn geweest is het tijd om van andere dingen in het leven te genieten. De verbondenheid tussen Hans Dommerholt en ons kantoor zal in de naam altijd blijven.

De afgelopen jaren is er binnen ons kantoor een weg ingeslagen waarin ‘#teamdommerholt’ de rode draad is: onze merkidentiteit heeft woorden gekregen, onze stip op de horizon is bekend: onze missie, onze droom, onze kern- en merkwaarden zijn op papier gezet. Aan ons huidige #teamdommerholt om vanuit onze merkidentiteit vooral actie te ondernemen.

Onze klant onderneemt en wij willen er iedere dag voor blijven zorgen dat onze klant dat kan blijven doen! Wij ontzorgen op juridisch gebied, zodat onze klant kan doen waar hij en zij gelukkig van wordt: ondernemen… en dat samen met ons, samen met #teamdommerholt… al 45 jaar!