Ons verhaal

Ons verhaal begint 47 jaar geleden bij Ger van Dijk en Hans Dommerholt. Vanuit een gezamenlijke gedrevenheid en passie voor de advocatuur, besluiten zij een eigen advocatenkantoor op te zetten. Een woonhuis aan de Koestraat in Zwolle vormt de basis van waaruit Ger en Hans hun praktijk uitoefenen.

Het Zwolse advocatenkantoor Dommerholt & Van Dijk is geboren!

In de loop van de jaren komen er steeds meer collega’s bij: het woonhuis van de buren wordt opgekocht en de muur tussen de twee huizen doorgebroken. Hierdoor ontstaan er meer ruimtes die steeds efficiënter worden benut: in de badkamer staat het bureau van onze ICT collega’s en vanaf de zolderkamer kan het secretariaat en de administratie prima het werk gedaan krijgen.

Leren, veranderen en altijd dezelfde focus

In de 47 jaar die volgt, leren én veranderen we. We blijven groeien, er komen vestigingen bij en we voegen vestigingen samen. In 2006 veranderen we onze naam naar Dommerholt Advocaten.

In 2015 besluiten we focus aan te brengen om nóg betere kwaliteit te kunnen leveren. De keuze wordt gemaakt om ons alleen te richten op ondernemers en instellingen, zo houden we focus en kunnen we verwachtingen blijven overtreffen. Met brede en diepe kennis van de markt en de verschillende rechtsgebieden hebben we alle specialismen voor de zakelijke markt in huis.

Bij een advocatenkantoor denk je al snel aan procederen. Uiteraard doen wij dat ook, maar als #teamdommerholt willen we vooral adviseren zodat we -waar mogelijk- juist procedures kunnen voorkomen.

In onze dagelijkse contacten met ondernemers en instellingen merken wij dat wij onze passie kunnen volgen én dat zij daardoor de focus kunnen houden op wat hen gelukkig maakt: ondernemen! Zo leveren wij een bijdrage aan hun geluk en passie en focussen wij ons erop om iedere dag een beetje beter te zijn… elke dag een beetje meer uitgesproken!

De mens achter Dommerholt Advocaten

Iedereen mag ons vergelijken met een puzzelaar! Door ons eigenzinnige en uitgesproken karakter, hebben wij het lef om ieder vraagstuk via een creatieve route te benaderen. Zo gedreven als wij zijn om de juiste puzzelstukjes op zijn plek te krijgen voor onze klant, zo belangrijk vinden wij het om dit, daar waar dat kan, met een vleugje humor te doen. Op heldere, no-nonsense en toegankelijke wijze nemen wij onze klanten daarin mee. Benieuwd naar onze werkwijze? Je leest hier wat je kunt verwachten.

Onze merkpersoonlijkheid wordt geïnspireerd door vier belangrijke waarden. Waarden die wij altijd passend maken bij het vraagstuk én de persoonlijkheid van de klant.

De merkwaarden van team Dommerholt Advocaten

Dit is onze merkbelofte

Wat heerlijk cliché, maar wat bij ons echt waar is, is dat ons merk wordt gevormd door iedereen die bij Dommerholt Advocaten werkt. Binnen ons team kan én wil niemand als eilandje functioneren en niemand kan én wil in z’n uppie juridisch advies leveren aan onze klanten.

Hoewel niet iedere collega zichtbaar is voor de klant, zorgen we er intern wel voor dat alle expertise intern zó ingezet wordt dat de klant de best passende juridische ondersteuning krijgt. En… natuurlijk het liefst een beetje meer en beter dan de klant verwacht. Mede dankzij ons doelgerichte, enthousiaste en kwalitatief sterke #teamdommerholt kunnen wij onze merkbelofte waarmaken:

Wij beloven aan al onze klanten haarscherpe juridische adviezen waardoor onze klant focus op zijn business kan houden!

Wij hebben geen visie

Ons team heeft geen visie maar een droom. En onze missie is onze weg daarnaartoe.

Onze droom is een maatschappij waarin alle juridische vraagstukken worden opgelost zonder procedures.

Of we daar ooit gaan komen? Wie zal het zeggen. Het is in ieder geval dé stip op onze horizon! Wij geloven er namelijk in dat we door het tijdig inzetten van ons juridische advies en onze ondersteuning, procedures kunnen voorkomen. En juist dáár ligt onze kracht.

Onze droom heeft daarmee ook onze missie bepaald en geeft ons dagelijks houvast en richting. Want:

Wij vinden dat iedere onderneming en instelling een juridisch sparringpartner verdient. Wij creëren meerwaarde door onze uitgesproken identiteit te koppelen aan onze specialismen en branche specifieke kennis. Hierdoor kunnen wij op een zeer effectieve manier de juridische belangen van onze klanten behartigen en kunnen zij de focus houden op hun business. Procedures winnen is ons vak, maar wij adviseren liever om procedures te voorkomen. Dat is onze passie. Wij willen samenwerken en anticiperen, zodat onze klanten kunnen excelleren.

Ons verhaal is onze identiteit en maakt ons typisch uitgesproken Dommerholt Advocaten!

Wil je meer weten over ons verhaal? Wil je eens overleggen of we samen jouw verhaal juridisch nóg beter kunnen maken? Wij drinken graag (digitaal) een kop koffie om te sparren!

Lees verder