Vastgoedrecht advocaat

Alles dat betrekking heeft op en gaat over onroerend goed, valt onder vastgoedrecht. De belangrijkste pijlers binnen onze vastgoedsectie zijn bouw- en huurrecht zaken. Je kunt hierbij denken aan de juridische kant bij projectontwikkeling, de koop en verkoop van een (nieuwbouw)huis of bedrijfspand, erfdienstbaarheid issues, kwesties met betrekking tot huur en verhuur van een woning of bedrijfsruimte, maar bijvoorbeeld ook alle vastgoedcontracten van een zorginstelling voor een nieuwe locatie.

Binnen het vastgoedrecht heb je te maken met veel verschillende regels en diverse wetten. Onze vastgoedrecht advocaten vormen een hecht team die goed samenwerken. Zij zijn altijd op de hoogte van alles wat er binnen dit rechtsgebied speelt en kunnen hun klanten dus proactief ondersteunen en adviseren.

Het kan gaan om complexe zaken omdat je vaak met meer dan twee partijen te maken hebt. Denk aan projectontwikkelaars, constructeurs, installateurs, beleggers, bouwers, architecten, particulieren, eigenaren, aannemers, beleggers, beheerders, zorginstellingen, overheden en woningcorporaties die elk hun eigen belangen prioriteren.

Erfdienstbaarheden

Als het om twee partijen gaat die een geschil hebben over naast elkaar gelegen percelen is het soms prettig om hierover met een objectieve partij te kunnen overleggen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan  om erfdienstbaarheid die voor de ene of de andere partij in de loop van de tijd “hinderlijk” is geworden of die onduidelijk is opgeschreven.

Burenrecht

Als het gaat over vastgoed, gaat het bijna altijd ook over buren. Buren van een woning, buren van een bedrijfsgebouw en ga zo maar door. Burenrecht geldt in het bijzonder voor eigenaren, maar veel van die regels gelden ook voor huurders. Lees op onze speciale burenrecht pagina alles over burenrecht én hoe onze vastgoed advocaten je bij vragen of issues kunnen bijstaan.

Bouwrecht

Ken jij alle rechten en plichten van een aannemer? Onze bouwrecht advocaten gelukkig wel. Bouwrecht behelst een breed rechtsgebied waarbij veel juridische onderwerpen de revue kunnen passeren. Denk aan kwesties over het (ver)bouwen van woningen en bedrijfspanden, of infrastructurele werken. Want:

Hierbij geldt altijd dat de juridische ondersteuning wordt bepaald door jouw vragen en wensen.

Huurrecht

Binnen het huurrecht komen we terecht bij onze specialisten die zich bezig houden met zowel de rechten en plichten van een verhuurder als een huurder.

Bovenstaande zijn veel voorkomende vragen en issues binnen het huurrecht. Onze huurrecht specialisten helpen je op weg en geven de juridische ondersteuning die nodig is.

Neem contact met ons op