Bouwrecht

Een goed bouwwerk bestaat uit vele onderdelen en er zijn vele partijen bij betrokken. Je ontkomt dus ook niet aan meerdere juridische aspecten die meespelen. Hierbij is het handig dat je deze tijdig kent en daarmee vervelende situaties kunt voorkomen.

De waarde van vastgoed is geen enkel jaar hetzelfde, bouwplannen worden gemaakt maar gaan niet meer door of worden zonder duidelijke reden on hold gezet… Bouwrecht betreft een rechtsgebied waarbinnen jij als ondernemer de risico’s en de mogelijkheid van geschillen ziet stijgen en, logischerwijs, deze tot een minimum wilt beperken.

Een bouwrecht advocaat

Bij het (ver)bouwen van een pand, kan er schade aan naastgelegen panden optreden. Dit kan gebeuren als jij zelf aan het (ver)bouwen bent, maar het kan ook gebeuren doordat er naast jouw huis of bedrijfspand een nieuwe woning of bedrijfsruimte wordt neergezet. Een bouwrecht advocaat kan je adviseren over jouw rechten op vergoedingen en bijstaan om dit geschil op te lossen.

Helaas zien we vaak situaties waarbij er geschillen ontstaan over de omvang van de opdracht, onduidelijkheden in het bestek, meer- en/of minderwerk, uitloop van de opdracht en bijbehorende opleverboetes of kostenverhogende omstandigheden. Vaak, maar zeker niet altijd, zijn deze geschillen wel te voorkomen door een duidelijke overeenkomst te sluiten en/of de juiste algemene voorwaarden (AVA, UAV 2012 etc.) van toepassing te verklaren.

Brede bouwrechtelijke kennis

Bij de bouw zijn zoals gezegd veel partijen betrokken, mede daardoor behelst onze bouwrecht sectie een breed rechtsgebied waarbij er sprake is van een grote diversiteit aan juridische onderwerpen. Een bouwrecht advocaat kan je ondersteunen bij en adviseren over:

Onze bouwrecht advocaten zijn lid van de Nederlandse vereniging van Bouwrecht advocaten en zij zorgen er door het volgen van opleidingen voor dat hun kennis altijd up-to-date is. Met heldere contracten, deskundig juridisch advies en altijd een goed bereikbare juridische sparringpartner zorgt jouw bouwrecht advocaat er altijd voor dat er een sterke basis ligt ter voorkoming van geschillen. Zo weet jij als klant exact waar je aan toe bent en áls er een conflict ontstaat, ben jij daar al op voorbereid.

Onze bouwrecht advocaten schrijven met regelmaat blogs om jou op de hoogte te houden van specifieke bouwrechtelijke onderwerpen. Klik hieronder door naar een aantal recente blogs:

Het juridische fundament

Een bouwwerk heeft een sterk fundament nodig. Een bouwrecht advocaat biedt je een grondig en solide juridisch fundament. Wel zo’n prettige gedachte, toch?

Direct contact opnemen