Halbe Pomper

  • Functie:
    Advocaat
  • Juridisch expert in:
    Ondernemingsrecht | Faillissements- en insolventierecht
  • Social media:
Halbe Dommerholt Advocaten F2 WEB
Halbe Dommerholt Advocaten F4 WEB
Uitgesproken Halbe: “Ik help graag proactief om de ergste of meest voorkomende risico’s binnen een onderneming te herkennen en te ondervangen”

Halbe, je hebt ervaring in het bedrijfsleven. Hoe neem je deze ervaring mee in jouw werk als advocaat?

Het is een meerwaarde dat ik weet dat ondernemen draait om het maken van keuzes en dat je niet alle risico’s kunt uitsluiten. Ik help een ondernemer daarom graag proactief om gericht de ergste of meest voorkomende risico’s binnen zijn onderneming te herkennen en te ondervangen. Zo bied ik niet alleen juridische kennis, maar ook praktische oplossingen die werkbaar zijn en waar de ondernemer iets aan heeft. Ik wil niet alleen de zaak behandelen, maar echt naast de ondernemer staan.

Wat vind je belangrijk in het contact tussen jou en de ondernemer?

Het belangrijkste is dat de ondernemer en ik elkaar begrijpen en vertrouwen. Ik wil graag weten hoe de zaak precies in elkaar steekt en wat zijn grotere belang is, zodat ik hem kan helpen het pad te bepalen naar de best passende oplossing. Zowel voor de korte als voor de lange termijn. Daarbij vind ik het belangrijk om de ondernemer op begrijpelijke wijze mee te nemen in de feiten, de stappen die we kunnen nemen en de bijhorende kansen en risico’s. Dat moet vervolgens leiden tot een helder advies waar de ondernemer op kan vertrouwen.

Wanneer is een zaak voor jou geslaagd?

Voor mij is een zaak geslaagd als de ondernemer zowel op korte als op lange termijn tevreden is over de uitkomst. Dat het gelukt is om hem te behoeden voor onnodige risico’s én dat ik tegelijkertijd het best haalbare resultaat heb gerealiseerd. Als het moet is dat met een positief oordeel van de rechter, maar het mooiste is om helemaal niet in de rechtbank te hoeven komen. Het liefst zoek ik samen met de andere betrokken partijen naar een passende oplossing waarbij we feiten en argumenten zorgvuldig afwegen. Hierdoor is er vaak geen oordeel van de rechter nodig om een geslaagd eindresultaat te behalen.

Ben je benieuwd naar mijn mede sparringspartners in hetzelfde of in een ander vakgebied?

Maak kennis met mijn collega's