Iris Peeperkorn

  • Functie:
    Advocaat
  • Juridisch expert in:
    Ondernemingsrecht
  • Social media:
Iris Peeperkorn Dommerholt Advocaten F2 WEB
Iris Peeperkorn Dommerholt Advocaten F3 WEB
Uitgesproken Iris: “Een ondernemer moet zijn focus kunnen houden op ondernemen. Het recht moet daaraan bijdragen en mag geen beperking zijn. ”

Wat maakt jou dé juridisch sparringpartner voor ondernemers?

In het dagelijkse leven wordt met de term ‘sparren’ vaak gedoeld op het brainstormen of overleggen met een ander. Oorspronkelijk komt de term echter uit de vecht- en zelfverdedigingssport en betekent het oefenen of trainen met een tegenstander. Met andere woorden: als sparringpartner zorg je ervoor dat een ander beter wordt en dat je diegene verder brengt. Ik beschouw een ondernemer als dé specialist wat betreft zijn onderneming. Een ondernemer weet als geen ander hoe zijn onderneming in elkaar steekt en hoe hij moet ondernemen. Vanuit juridisch oogpunt ben ik de specialist. Als een ondernemer juridische belemmeringen ervaart of geconfronteerd wordt met kwesties die juridisch worden gedefinieerd, is het aan mij om dat samen met de ondernemer op te lossen. Daarmee kan ik de ondernemer verder brengen en ervoor zorgen dat hij beter wordt in ondernemen.

Welke karaktereigenschappen neem je mee in jouw werk als advocaat?

Ik hecht veel waarde aan oorzaak-gevolg denken en ga graag op zoek naar de grondoorzaak. Waarom wil een ondernemer iets? Of waarom loopt hij ergens tegenaan? Het is namelijk niet interessant dát iets gebeurt, maar waarom iets gebeurt. Pas als de grondoorzaak in kaart is gebracht, kunnen we op zoek gaan naar een definitieve oplossing voor het probleem. Daarbij maak ik onderscheid tussen datgene wat de ondernemer uiteindelijk wil bereiken en de weg daarnaartoe. Het doel staat vast, maar in de weg daarnaartoe moet de ondernemer strategische keuzes maken. Daarbij is het juridische een belangrijk aspect en komt mijn rol om de hoek kijken.

Hoe zorg je ervoor dat onze klanten kunnen excelleren?

Een ondernemer moet zijn focus kunnen houden op het ondernemen. Het recht moet daaraan bijdragen en mag geen beperking zijn. Net zoals iedere ondernemer uniek is, is ook iedere zaak uniek. Ik ontzorg onze klanten op een wijze die past bij de ondernemer, bij de zaak én bij het recht. Op die manier is het recht geen issue meer en kan de ondernemer zich focussen op datgene waar hij goed in is: ondernemen!

Ben je benieuwd naar mijn mede sparringspartners in hetzelfde of in een ander vakgebied?

Maak kennis met mijn collega's