Han de Lange

  • Functie:
    Advocaat
  • Juridisch expert in:
    Ondernemingsrecht | Bouwrecht | Vastgoedrecht
  • Social media:
Han de Lange Dommerholt Advocaten F2 WEB
Han de Lange Dommerholt Advocaten F3 WEB
Uitgesproken Han: “Ondernemers hebben veelal de materiekennis en ik breng daarbij graag de ‘juridische gereedschapskist’ in en open die als het nodig is.”

Han, hoe creëer jij meerwaarde voor onze klanten?

Met recht ondernemen, dat is de kern waar ik voor sta. Ik ben oplossingsgericht, creatief en heb inmiddels 30 jaar specialistische (juridische) kennis van de vastgoedmarkt (waaronder projectontwikkeling en aanbestedingsrecht). Dat is de meerwaarde die opdrachtgevers mogen verwachten als ik met hun vraagstukken aan de slag ga. Veelal als strategisch adviseur, onderhandelaar en troubleshooter, maar als het nodig is schuw ik de toga niet.

Wat maakt jouw werkwijze als advocaat 'typisch Han'?

Als advocaat wil ik zo toegankelijk mogelijk zijn. Ik ben niet van het formeel taalgebruik en ik denk niet in hiërarchieën, ook niet in relatie tot mijn klanten. Zij bepalen immers in belangrijke mate de succesfactor in zaken die ik voor hen onder mijn hoede heb. Opdrachtgevers hebben veelal de materiekennis en ik breng daarbij graag de ‘juridische gereedschapskist’ in en open die als het nodig is. Een pragmatisch partnership, zo kan je het samenvatten.

Wat wil je graag aan jouw klanten meegeven?

In het zakendoen is tijdige en vooral goede vastlegging van afspraken belangrijk, maar wat ik wil meegeven is dat je ervoor moet waken dat een project of samenwerking niet verstikt (of erger: mislukt) door onleesbare contracten waarin je elke millimeter vastlegt. Laat je goed adviseren: een goed advies aan 'de voorkant' levert vaak meer op dan dat het kost.

Ben je benieuwd naar mijn mede sparringspartners in hetzelfde of in een ander vakgebied?

Maak kennis met mijn collega's