Emily Asbroek

  • Functie:
    Advocaat
  • Juridisch expert in:
    Faillissements- en insolventierecht | Arbeidsrecht
  • Social media:
Emily Asbroek Dommerholt Advocaten Foto 2 WEB
Emily Asbroek Dommerholt Advocaten Foto 3 WEB
Uitgesproken Emily: “Adviseren aan de voorkant, oplossen aan de achterkant”

Emily, hoe zorg jij ervoor dat ondernemers kunnen blijven ondernemen?

Ondernemers zitten doorgaans niet te wachten om verwikkeld te raken in een juridische kwestie; hun core business heeft de focus. Het is voor mij een uitdaging om ondernemers te helpen het recht te gebruiken als een instrument om hun gewenste uitkomst te bereiken. Met mijn Twentse nuchterheid sta ik met beide benen op de grond en ben ik altijd bereid om op juridisch én ondernemend niveau mee te denken.

Wat mag een ondernemer verwachten als jij met zijn vraagstuk aan de slag gaat?

Mijn motto is: “adviseren aan de voorkant, oplossen aan de achterkant.’’ Ik streef ernaar om door middel van een adviserende rol, juridische kwesties zoveel mogelijk te voorkomen. Daarbij vind ik wederzijdse laagdrempeligheid en openheid erg belangrijk. Op het moment dat een ondernemer tóch in een juridisch probleem verwikkeld is geraakt, dan ga ik (indien mogelijk) voor een praktische oplossing.

Wat mag er op jouw werkdag écht niet ontbreken?

In het dagelijks leven ben ik als advocaat bezig met serieuze zaken. Om dat te doorbreken vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijk contact en een beetje humor, of dat nou met ondernemers of collega’s is. Deze afwisseling zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Ben je benieuwd naar mijn mede sparringspartners in hetzelfde of in een ander vakgebied?

Maak kennis met mijn collega's