Pensioenrecht

Pensioenen zijn ingewikkeld. Bij pensioenen spelen altijd drie partijen een rol: de werkgever, de werknemer en de pensioenuitvoerder. En dus zijn er drie overeenkomsten.

Het pensioenlandschap is bovendien volop in beweging. Hoe houdt u dat allemaal bij? Daarom is het belangrijk dat u een sparringpartner heeft die begrijpt hoe pensioenen in elkaar steken en die u in heldere bewoordingen kan uitleggen wat er gaat veranderen.

Duidelijke taal

Dommerholt advocaten spreekt duidelijke taal als het om pensioenen gaat. Wij leggen u uit waar u op moet letten bij het maken van afspraken met uw werknemers over hun pensioen of bij het wijzigen van al bestaande afspraken. Bij een overname van een bedrijf is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke gevolgen voor de pensioenen van de werknemers; dat moet al vóór de overname geregeld worden.

Ook als u te maken krijgt met een Bedrijfstakpensioenfonds adviseren wij u graag.

Om u optimaal van dienst te zijn werken wij samen met vaste pensioenadviseurs en actuarissen die, net zoals wij, ook duidelijke taal spreken.

Medezeggenschap

Als het gaat om pensioen zijn er bijzondere regels voor het medezeggenschapstraject. Wij zijn daarbij uw sparringpartner - of u nou ondernemer bent of Ondernemingsraad. Samenwerken voor het beste resultaat.