Marnix van Daal

  • Functie:
    Advocaat | Partner
  • Juridisch expert in:
    Arbeidsrecht | Pensioenrecht
  • Social media:
Marnix van Daal, advocaat bij Dommerholt Advocaten
Advocaat Marnix van Daal | Dommerholt Advocaten
Uitgesproken Marnix: “De uitdaging is om datgene wat ingewikkeld is simpel te houden”

Marnix, je wilde HR-professional worden en werkt nu als advocaat. Hoe liep dat?

“In eerste instantie wilde ik HR-professional worden. De rechtenstudie leek daarvoor een goede basisopleiding. Toen kwam ik in mijn stagetijd in aanraking met een arbeidsrecht advocaat en had ik al snel door dat ik dat nóg leuker vond. In het specialisme arbeidsrecht binnen de advocatuur vind ik nog iedere dag de juiste mix van juridisch denken en de menselijke factor.”

Jij bent specialist in arbeidsrecht. Waar moeten we dan precies aan denken?

“Ik help mijn klanten bij alle vraagstukken rondom personeel. Hierbij kan je denken aan een ontslag, individueel of collectief, maar ook het disfunctioneren van een medewerker, hoe om te gaan met ziekte, vragen rondom medezeggenschap en ga zo maar door. In mijn geval ook alle vragen rondom pensioen. Veel werkgevers vinden dat ingewikkeld (niet ten onrechte) maar dat hoeft het niet te zijn. De uitdaging voor mij is juist om datgene wat ingewikkeld is simpel te houden.”

Arbeidsrecht en Dommerholt Advocaten. Waarom vind jij deze combinatie zo sterk?

“Wij werken heel persoonlijk, dus dicht bij de klanten en wij denken mee over wat er kan en of het anders kan. In het arbeidsrecht is dat extra belangrijk, omdat het daar altijd gaat om mensen met wie op dagelijkse basis wordt samengewerkt. Dan is ruzie zoeken zelden verstandig maar gaat het om het vinden van een oplossing met respect voor de ander. Dus een procedure starten doen we alleen als het echt moet.”

Wat geeft jou voldoening in je werk?

“Een spontane reactie van een klant over hoe blij hij is met de samenwerking. Dat gebeurt gelukkig regelmatig en maakt een dag perfect. Dat kan gaan om iets kleins – scherpe spot-on reactie – of juist iets groots: eindelijk heb ik de advocaat gevonden die begrijpt hoe ik wil werken en met wie ik snel kan schakelen. Als een klant tevreden is dan ben ik ook blij.”

Kennismaken met Marnix in 20 vragen en antwoorden

In samenwerking met Academie voor de Rechtspraktijk heeft Marnix meerdere interviews (check ons op YouTube) opgenomen over een arbeidsrechtelijk onderwerp. Om Marnix goed te leren kennen, is ook deze kennismakingsvideo opgenomen!

Ook een trots onderdeel van deze netwerken:

  • Hedon Music Club
  • Businessclub de Wetering - Sportclub SC Genemuiden
  • Hockey Club Zwolle

Ben je benieuwd naar mijn mede sparringspartners in hetzelfde of
in een ander vakgebied?

Maak kennis met mijn collega's

Ben je benieuwd naar mijn mede sparringspartners in hetzelfde of
in een ander vakgebied?

Maak kennis met mijn collega's

Deze blogs heb
ik voor jou geschreven:

Bekijk al onze blogs
Bekijk al onze blogs