Mart Dijkstra

  • Functie:
    Advocaat
  • Juridisch expert in:
    Ondernemingsrecht | IT-recht | Privacyrecht
  • Social media:
Advocaat Mart Dijkstra | Dommerholt Advocaten
Advocaat Mart Dijkstra | Dommerholt Advocaten
Uitgesproken Mart: “Waarde toevoegen voor de klant zodat hij daar zijn voordeel mee kan doen”

Mart, waarom is het prettig om jou als sparringpartner te hebben?

Door middel van een helikopterview benader ik het probleem van de klant. Ik vind het namelijk belangrijk om hem beter te leren kennen en te weten hoe zijn business in elkaar steekt. Daarnaast spelen er, behalve het juridische belang, vaak veel meer belangen mee. Denk aan financiële of emotionele aspecten. Deze belangen neem ik mee in mijn advisering. Om een échte sparringpartner te kunnen zijn vind ik wederzijdse laagdrempeligheid en eerlijkheid het belangrijkste.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw klant focus op zijn eigen business kan houden?

Als ik advies geef, streef ik er altijd naar om waarde toe te voegen voor de klant zodat hij daar in de toekomst zijn voordeel mee kan doen. Het liefst zoek ik vroegtijdig naar een oplossing om geschillen waar mogelijk te voorkomen. Door het probleem van de klant uit handen te nemen én vroegtijdig te anticiperen op mogelijke geschillen, kan ik ervoor zorgen dat de klant focus op zijn eigen business kan houden.

wat zou jij, vanuit jouw ervaring als advocaat, aan ondernemers willen meegeven?

Vanuit mijn ervaring als advocaat zou ik ondernemers willen meegeven om eens na te gaan of ze alles juridisch op orde hebben. Ik weet dat ondernemers er vaak niet op zitten te wachten, maar het kan in de toekomst waardevol zijn als je alles intern juridisch op orde hebt. Door vooraf te investeren in juridische bijstand, kun je je als ondernemer een hoop ellende besparen. Beschouw een goed juridische advies dus niet als een kostenpost, maar als een investering die op lange termijn zijn vruchten afwerpt.

Ben je benieuwd naar mijn mede sparringspartners in hetzelfde of in een ander vakgebied?

Maak kennis met mijn collega's